SVE O PTICAMA,KUCNIM LJUBIMCIMA,LOVU I RIBOLOVU
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

KANARINAC SLAVUJAR

Ići dole

KANARINAC SLAVUJAR Empty KANARINAC SLAVUJAR

Počalji  Administrator Sre Apr 06, 2011 7:01 am

KANARINAC SLAVUJAR Ahatniopalbeliw KANARINAC SLAVUJAR Ahatnitopazbeliz

NEGOVANJE KANARINACA

Počalji Administrator taj Sub 9 Apr 2011 - 11:59
NEGOVANJE KANARINACA

Ukoliko želite da vaš kanarinac bude zdrav, veseo, da dobro peva i bude vredan, morate ga negovati na odgovarajući način. To su mere nege, koje podrazumevaju održavanje čistoće i higijene. Ukoliko se ove mere ne sprovode, to dovodi u opasnost zdravlje kanarinaca, njihovu pesmu i naposletku i njihov život.

Evo naše preporuke:

1. Kavez

U toku nedelje, kavez čistiti jedanput, ili dva puta. Očistiti i žice, odn. šipke kaveza, kao i sve sudove. Pod kaveza obavezno posipati peskom. Ukoliko su u kavezu boravili bolesni kanarinci, obavezno ga oprati deterdžentom u vreloj vodi, tako što ćete potopiti kavez u vodu. Takođe ga morate dezinfikovati nekim sredstvom.

2. Sudovi
Sudove iz kaveza svakodnevno treba prati i čistiti deterdžentom. To se odnosi na sudove za hranu, a posebno sudove za vodu, pošto se na njihovoj unutrašnjoj površini hvata talog, koji može biti otrovan za kanarince.

3. Voda za kupanje

Veoma je važno da vašem kanarincu obezbedite svežu i čistu vodu za kupanje. To će uticati, kako na njegovo zdravlje, tako i na raspoloženje.

4. Podrezivanje noktiju

Jedna od obaveznih mera nege kanarinca je i podrezivanje noktiju. Ovo je naročito važno kod starijih kanarinaca.

5. Održavanje prostorije

Prostorija u kojoj boravi kanarinac mora biti provetrena. Ukoliko se zagreva parnim grejanjem, na radijator obavezno stavite posudu sa vodom da vazduh ne bi bio suv. U prostoriji, takođe, ne sme biti pare, jer onda dolazi do mitarenja kanarinaca.

6. "Ljuske" na nogama

Ukoliko su noge vašeg kanarinca obavijene ljuskama od ispucale kože, to je posledica nečistoće u kavezu. U tom slučaju kavez treba dobro očistiti, a noge kanarinca oprati u mlakoj vodi da koža malo omekša, a onda ih namazati glicerinom, ili vazelinom.

IZVOR TEKSTA:Petsop
Administrator
Administrator
Admin

Broj poruka : 166
Datum upisa : 02.03.2011
Godina : 52
Lokacija : Srbija

http://ptice.forumo.org

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu