PLOVCI ZA PECANJE

Ići dole

PLOVCI ZA PECANJE

Počalji  Administrator taj Ned Apr 03, 2011 12:09 amPaleta plovaka na našem i svedskom tržištu je veoma velika. Ukoliko bi napravili osnovnu podelu plovaka ona bi bila u zavisnosti od oblika i funkcije. U zavisnosti od oblika plovci mogu biti okruglog odblika tela, kruškastog i igličastog. Takođe za pecanje na bolonjeze štapove ili meč štapove se koriste i vegler ili šetajući plovci, sa opterećenjem u samom telu plovka ili bez opterećenja.

Plovke kruškastog oblika uglavnom koristimo natekućim ili sporotekućim vodama. Nosivost plovka i sam oblik direktno zavise od brzine vode, jačine vetra, vremenskih prilika i dr. Boju antene biramo u zavisi od vidljivosti.
Plovke izduženog ili igličastog oblika koristimo na jezerima, kanalima i barama. Odabir gramaže plovka zavisi od dubine vode, jačine vetra i drugih činilaca Plovci ovog oblika su veoma precizni u registrovanju “udarca” ribe, pogotovu u zimskim i rano prolećnim danima kada riba hranu uzima veoma lagano i oprezno.
Treću grupu čine vagler plovci. To su plovci raznog oblika i nosivosti ali im je zajedničko da se koriste za pecanje na velikim daljinama i dubinama. Donji deo plovka je obično kruškastog oblika sa igličastim završetkom. Na telu se nalazi jedna alkica kroz koju prolazi najlon. Na najlonu iznad plovka se nalazi podešavajući graničnik ili štoper kojim se podešava dubina pecanja. Omoguću je ostvariti veoma daleke izbačaje i veoma je osetljiv. Omoguć

U svakom slu;aju od samog pecaro[a yavisi koji ‘e plovak odabrati. Ya lov sitnije ribe se koriste plovci nosivosti od 0.3 do 1.0 gr. Uvu grama\u plovaka ;esto koriste takmi;ari na takmi;arskim pistama gde odlu;uje svaki komad ribe.
ava pecanje i po vetru.


U svakom slučaju od samog pecaroša zavisi koji će plovak odabrati. za lov sitnije ribe se koriste plovci nosivosti od 0.3 do 1.0 gr. Ovu gramažu plovaka često koriste takmičari na takmičarskim pistama gde odlučuje svaki komad.

PREUZETO SA:http://luna.on.neobee.net
avatar
Administrator
Admin

Broj poruka : 166
Datum upisa : 02.03.2011
Godina : 47
Lokacija : Srbija

Pogledaj profil korisnika http://ptice.forumotion.com

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu